Kleine omnium-verzekering

U kunt uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitbreiden met een kleine omnium-verzekering voor uw wagen. Dit is de juiste verzekering als uw wagen ouder is dan vijf jaar. U kunt terecht in één van onze kantoren in de omgeving van Ichtegem voor een gesprek. We kijken bij Iwassur graag samen naar uw wensen en stellen op basis daarvan een privépakket samen dat past bij uw persoonlijke situatie.

Welke dekking heeft u met een kleine omnium-verzekering voor uw wagen?

De kleine omnium-verzekering dekt schade aan uw wagen in de volgende gevallen:

 • Diefstal of poging tot diefstal;
 • Carjacking;
 • Schade als gevolg van diefstal of een poging tot diefstal;
 • Natuurlijke gevaren;
 • Brand;
 • Glasbreuk;
 • Natuurkrachten;
 • Aanrijding met dieren.

Verschillende soorten afschrijvingen

Bij totaalverlies wordt de vergoeding van uw kleine omnium-verzekering bepaald op basis van de waarde van het voertuig op het moment van het schadegeval. Dit wordt berekend door de afschrijving, een vooraf berekend percentage, af te trekken van de verzekerde waarde van de wagen. Daarnaast is dit ook afhankelijk van de ouderdom van het voertuig. Er bestaan twee types afschrijvingen:

 • Aangenomen afschrijving: de verzekerde waarde blijft behouden gedurende een periode van zes maanden, één of twee jaar. Daarna daalt de verzekerde waarde maandelijks met een klein bedrag;
 • Functionele afschrijving: de vergoeding van uw kleine omnium-verzekering ligt heel dicht bij de werkelijke waarde van de wagen, meteen vanaf de eerste maand.

 

Vrijstellingen en premies

De premie van uw kleine omnium-verzekering hangt af van vrijstellingen, maar mogelijk moet u zelf een deel van de schade aan uw wagen betalen. Vaak zien we twee soorten vrijstellingen:

 • Vaste vrijstellingen: u betaalt een vast bedrag bij een schadegeval, onafhankelijk van welk geval;
 • Engelse vrijstellingen: u hoeft helemaal niets te betalen bij een totaalverlies van uw voertuig, of wanneer de kostprijs van de herstelwerkzaamheden, in een door de verzekeringsmaatschappij gekozen garage, hoger is dan het gekozen bedrag.

U kunt in beide gevallen kiezen tussen een lage, gemiddelde of hoge vrijstelling. Bij een hoge vrijstelling wordt uw premie uiteraard lager en vice versa. Indien u vragen heeft over de kleine omnium-verzekering voor uw wagen, kunt u altijd terecht in één van onze verzekeringskantoren.

Neem contact op met uw verzekeraar

Een kleine omnium-verzekering is maar één van de vele autoverzekeringen die u kunt afsluiten om uw voertuig te beschermen. U kunt bijvoorbeeld ook uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitbreiden met een full omnium-verzekering. Deze wordt vooral aangeraden voor wagens die ouder zijn dan vijf jaar. Indien u vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor dringende hulp zijn we telefonisch bereikbaar, in alle andere gevallen kan u ons bereiken via info@iwassur.be.

Vraag nu uw offerte aan

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord